DELEGAȚIE MILITARĂ AMERICANĂ, ÎN MISIUNE LA GIURGIU

DELEGAȚIE MILITARĂ AMERICANĂ, ÎN MISIUNE LA GIURGIU

Primarul Nicolae Barbu a primit astăzi, 7 septembrie, vizita unei delegații din cadrul Departamentului American al Apărării – Agenția de Evidență a Prizonierilor de Război și a Persoanelor Dispărute, sosită la Giurgiu cu scopul de a găsi rămășițele unui compatriot căzut pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial în urma prăbușirii unui avion în zona Giurgiu.

“Motivul pentru care ne aflăm aici este să căutăm unul dintre aviatorii noștri care este dat dispărut din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nu suntem sută la sută siguri dacă avionul s-a prăbușit la Giurgiu sau la Oinacu, dar vom căuta în ambele locuri. (…) Am avut succes în alte țări și sperăm să avem succes și în România. Însă chiar dacă nu vom reuși să găsim rămășițele pilotului, vom putea să le comunicăm celor din familia lui că am fost la Giurgiu, am primit acest suport extraordinar din partea dvs. și a echipei dvs. și am căutat rămășițele lui, iar asta le va da o anumită pace sufletească”, a explicat dna. istoric militar Christine Cohn.

Municipalitatea a sprijinit misiunea DPAA oferind echipei de investigare, din documentele existente pe plan local, informații despre acest caz necesare identificării zonei probabile în care s-a prăbușit avionul militar, dar și înlesnindu-i legătura cu actualii proprietari ai terenurilor respective, pentru a-și da acordul în vederea efectuării acțiunilor de căutare.

În decursul următoarelor zile, echipa de investigare DPAA susținută de specialiști de la Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Județean Teohari Antonescu, Fortele Terestre Române și Primăria Municipiului Giurgiu se va afla pe teren pentru a analiza locul și a găsi dovezi materiale coroborate și potențiali martori sau surse. În cazul în care se vor găsi astfel de dovezi, situl va fi evaluat pentru a se determina probabilitatea efectuării unei săpături de succes; dacă este aprobat, o echipă de recuperare se va deplasa pentru a excava situl în vederea obținerii unor potentiale rămășițe și alte dovezi materiale ale persoanei dispărute. După închiderea sitului, toate materialele osoase posibile și materialele probatorii vor fi repatriate pentru teste de laborator și analiză.

Numărul militarilor americani dispăruți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa și zona mediteraneană este de 27.544, din care aproximativ 8.000 de pierderi sunt considerate fi recuperabile. Misiunea globală a DPAA este de a repatria rămășițele camarazilor lor americani și de a oferi familiilor lor și națiunii americane cea mai completă evidență posibilă despre acestia.

Ultima modificare: 07.09.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 45 DE TINERI DIN GIURGIU PREZENȚI LA ÎNTÂLNIREA TINERILOR ORTODOCȘI 2018 DE LA SIBIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.